Uçak Biletini Ucuza Getirmenin Yolları



ucuz uçak bileti - ucuz bilet - bedava bilet - ucuza bilet - ucuza seyahat














Yurt içi veya yurt dışı bir seyahat planı yaparken hepimizin aklına gelen ilk soru uçak biletini acaba ne kadara alabileceğimizdir. Öyle ya; uçak biletine dünyalar kadar para vermektense, bileti ucuza getirip keşiflerimizi daha da zenginleştirebiliriz. Bu sebeple ki özellikle bizim gibi seyahat etmeyi sevenler için uçak bileti fiyatlarını ucuza ayarlayabilmek bir seyahat planlamasının olmazsa olmazlarındandır. 

Peki seyahat planlaması yaparken işinize çok yarayacağını düşündüğümüz Uçak biletini ucuza getirmenin yolları nelermiş hadi birlikte bakalım.






Seyahat tarihleriniz mümkünse esnek olsun


ucuz uçak bileti - ucuz bilet - bedava bilet - ucuza bilet - ucuza seyahat


Eğer bir seyahat planı yapıyor, bayram, yılbaşı gibi yüksek sezonun yaşandığı dönemlerde bilet almayı düşünüyorsanız muhtemelen karşınıza yüksek tutarlı biletler çıkacaktır. Seyahat tarihleri konusunda esnekliğiniz varsa özellikle bu dönemlerin dışında bir tarih belirlemeniz başlıca bir etken olacaktır. 



Seyahat yapmayı seven birçok kişi gibi bileti aylar öncesinden alayım da ucuza getireyim oh ne güzel de diyebilirsiniz fakat bazen bu durumlarda bile zarara girmiş olabiliyorsunuz. Çünkü bazı durumlarda uçuşa 1 hafta kala sizin o aylar öncesinde aldığınız biletten çok daha uygun fiyata biletler satışa çıkabiliyor. Tabii bu her zaman olacak diye bir kaide yok.  

Hangi bölgeye ne zaman ucuz bilet varsa o zaman için seyahat planı yapabilirsiniz. İlle de bir lokasyona gideceğim demek yerine uygun fiyatlı fırsat yakaladığınız lokasyona gitmeyi tercih edebilirsiniz. Gideceğiniz lokasyonda uygun fiyatlı otelleri bulmak için En iyi Otel Arama Siteleri yazımıza göz atabilirsiniz. Son olarak bir tüyo; sabah erken ve akşam geç saatlerdeki uçuşlara göz atarsanız daha uygun fiyatlı olduğunu göreceksiniz.





Uçak Bileti Arama Motorlarından yararlanın


ucuz uçak bileti - ucuz bilet - bedava bilet - ucuza bilet - ucuza seyahat - uçak bileti arama motorları


Tüm havayolları sitelerini tek tek gezmek yerine bütün havayolları şirketlerini tek bir arama motorunda bulunduran Skyscanner, Expedia, Momondo, Turna , Google Uçuş Arama gibi sitelerden mutlaka yararlanın. Hem size tüm avantajlı fiyatları sıralayacak hem de tek adımda büyük bir kolaylık sağlayacaktır. Burada bulduğunuz uygun fiyatlı bileti almadan önce havayolu şirketinin kendi sitesinden tekrar bir fiyat kontrolu yapın. 

Ayrıca saydığımız bu sitelerin Alarm hizmetinden yararlanıp fiyatların iniş ve çıkışından anlık olarak haberdar edilebilirsiniz.





Direk uçuşlar yerine aktarmalı uçuşları da deneyin


ucuz uçak bileti - ucuz bilet - bedava bilet - ucuza bilet - ucuza seyahat - aktarmalı uçuşlar


Kendi karşılaştığımız bir durumdan örnek vermek gerekirse; İstanbul'dan Endonezya'ya tek bir uçuşla gitmek istediğimizde çok uçuk fiyatlarla karşılaştık. Alternatifleri araştırırken aktarmalı olarak gidebileceğimizi keşfettik. İstanbul → Endonezya direk uçuşu yerine İstanbul kalkışlı Katar aktarmalı Endonezya inişli daha uygun fiyatlı bir fırsat yakaladık ve satın aldık. Yani uçuş planımız İstanbul → Endonezya yerine İstanbul → Katar → Endonezya şeklinde oldu. Böylece daha uygun fiyata aynı noktaya uçuş sağlamış olduk.






Havayolları şirketlerinin mail sistemlerine üye olun


ucuz uçak bileti - ucuz bilet - bedava bilet - ucuza bilet - ucuza seyahat - havayolları şirketleri - airline companies


Havayolları şirketleri dönem dönem belli lokasyonlar için kampanyalı uçuşlar gerçekleştiriyor. Havayolları sitelerini her dakika takip edemeyeceğiniz için mail sistemlerine üye olarak kampanyalı uçuşlarından anında haberdar olabilir biletinizi yine uygun fiyata getirebilirsiniz.





Mil kazandıran kredi kartları kullanın


ucuz uçak bileti - ucuz bilet - bedava bilet - ucuza bilet - ucuza seyahat - mil kazandıran kredi kartları


Günümüzde kredi kartı kullanmayan kişi sayısı oldukça az. Kredi kartımızı kontrollü bir şekilde kullanmadığımızda bütçemizi zorlasa da aslında bazı durumlarda kâr elde etmemizi de sağlayabiliyor. Nasıl mı? Çoğu kredi kartlarında bonus olarak bildiğimiz puan sistemini yine benzer bir şekilde mil kazanımı olarak kullanabiliyoruz. Daha sonra kartımızda biriken bu millerle anlaşmalı havayollarından bedava veya indirimli bilet alabiliyoruz. Peki hangi kredi kartları mil kazandırıyor? Hangisi daha avantajlı? Mil kazandıran kredi kartları yazımızdan öğrenebilirsiniz. 












1 yorum:

  1. Bilindik sitelerin dışında Yüzde yüz yerli ve milli sermaya ile kurulmuş sitemizden uçak bileti satın alabilirsiniz.

    YanıtlaSil