İstanbul'da en iyi çiğbörek için Tarihi Odabaşı Çiğbörekçisine gittik.

Evet! "Tarihi Odabaşı Çiğbörekçisine biz de gittik. E ne yapalım; Eskişehir'e gidemiyorsak biz de en iyi çiğböreği İstanbul'da yeriz.

Uzun zamandır ısrarla adını duyduğumuz ve denenemimizi tavsiye ettiğiniz Odabaşı Çiğbörekçisi 'ndeyiz. Bir keşif blogger'ı olarak İstanbul'u merak edenlere bu mekânı tanıtmasak büyük bir eksiklik olacaktı. Diğer blogların yaptığı gibi çibörek mi? çiğbörek mi klişelerini geçiyoruz. Bakın arkadaş mekân sahibi bile kocaman çiğbörekçi yazmış ;)


tarihi odabasi cigborek, ciborek, cigborek istanbul, odabasi cigbörek istanbul

İlk bakışta basit bir mekan olarak gözükse de dile kolay 50 yıllık geçmişe sahip bir çiğbörekçi burası. 50 yıldır
ayakta duruyorsa bir sırrı vardır elbette değil mi? Bu şirin dükkan 2-3 masa ve ufacık bir mutfaktan oluşmasına rağmen mutfağından enfes çiğbörekler çıkarıyor. Mutfak demişken de en kısa sürede mutfaklarını yenilemeleri lazım tabi. Eski görüntüsünden ötürü hijyenik görünmüyor. 


tarihi odabasi cigborek, ciborek, cigborek istanbul, odabasi cigbörek istanbul

Odabaşı çiğbörekçisini ziyaretimizde ne kadar yesek diye düşünürken yan masalardan "kişi başı 5 tane yersiniz" diye öneriler bile geldi. Hatta fotoğrafta kafasını gördüğünüz teyzemiz maşallah 5-6 tane hüpletmiştir. :) Biz yine de abartmayıp tadımlık 2'şer tane yedik. 


tarihi odabasi cigborek, ciborek, cigborek istanbul, odabasi cigbörek istanbul

Beklentimiz çok yüksek değildi aslında alt tarafı çiğbörek diye düşünsek de Odabaşı Çiğbörekçisi bizi yanılttı. İstanbul'da herhalde 2-3 yerde çiğbörek yemişizdir ama hakkını vermek gerekir ki buradaki kadar güzelini yemedik. Kocaman yağ dolu bir tencerede pişirilmesine rağmen yağsız hafif mi hafif bir çiğbörek karşınıza geliyor. Sırrı ise; kalın hamurla hazırlanması.. Hamuru sayesinde içerisinde kıyma suyunu hamura salıyor ve hamur yağlı kalmıyor. Fiyatı çok mu çok uygun öyle popüler oldum da yüksek fiyat çekeyim diyen bir mekân değil. O yüzden dilediğinizce yiyebilirsiniz. Sonrası mı? İşte alın size en iyi çiğbörek. 

Tarihi Odabaşı Çiğbörekçisi Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato 

Adres: Şehremini Mahallesi,
            Mevlanakapı Caddesi,
            No: 125/B
            Çapa - Fatih / İST.
            Tel: 212 6328786


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder