Hamur değil, gerçek pizza yemek istiyorsanız adres; "Fondness Pizza"

Daha önce pizzacıda çalışırken sonrasında kendi mekânları "Fondness Pizza"yı açan üç ortak Rüzgar, Uğur ve Timur bey "Hamur değil, pizza yediriyoruz" sloganıyla yola çıkmışlar. Pizza ve mekânları üzerine Rüzgar bey ile güzel ve lezzetli sohbetimizi sizlerle paylaşacağız.


fondness pizza, avcilar, istabul pizza



Daha öncesinde kazandıkları deneyimler ile bizleri hamur yedirip şişiren pizzacılardan kurtarmak ve gerçek anlamıyla müşterilerine pizza yedirmek için 8 ay önce bu işletmeyi açmışlar. Avcılar'ın işlek caddesi Ahmet Taner Kışlalı Caddesi üzerinde konumlanan Fondness Pizza, açıldığı ilk günden itibaren aşırı ilgi görmüş. Rüzgar Bey'in deyimi ile Avcılar halkı sanki bu mekânın açılmasını bekliyormuşcasına ilgi göstermişler. (Alttaki fotoğrafta mutfakta bizi de görüyorsunuz ☺)


fondness pizza, avcilar, istabul pizza


Fondness Pizzayı diğer pizzacılardan ayrı kılan birçok etken var aslında. Mekân ambiyansları ve çalışanları çok samimi. Mutfakları açık olduğundan pizzalarınız hazırlanırken görebiliyorsunuz. Açıkcası böyle işletmeler bizim içimizi rahatlatıyor. 



fondness pizza, avcilar, istabul pizza


Mutfaklarında günlük taze ürünler kullanıyorlar. Mesela pizza hamurlarını kendileri yoğurup hazırlıyorlar. Peynir seçimleri için onlarca peynir deneyerek sonunda doğru peyniri bulmuşlar. Sucukları ise hazır değil özel kasaptan getiriliyor. En bayıldığımız nokta ise Ranch ve Acı soslarını kendileri üretiyorlar. Her ikisi de ev yapımı lezzetindeler ve pizzaya mükemmel yakışıyorlar. Hatta birçok müşterisi bu özel üretim sosları satın almak dahi istemişler. Bizce tüm bunlar işlerini itina ile yaptıklarının göstergesi olacak detaylar.



fondness pizza, avcilar, istabul pizza



Sabırsızlıkla okuyup bu satırlara kadar geldiyseniz bu özel pizzadan yemeyi hakettiniz diye düşünüyoruz. Mekan sahiplerinden Rüzgar Bey'in elleriyle hazırladığı bu enfes pizza İstanbul'da yiyebileceğiniz en kaliteli ve lezzetli pizza adayıdır. Tüm pizzalar ince dilim olarak hazırlanıyor ve yukarıda saydığımız tüm özel malzemeler itina ile pizzaya eklenip yaklaşık 7 dakika pişirildikten sonra önünüze orjinal bir italyan pizzası olarak geliyor.

     Fotoğrafımızda gördüğünüz pizza 4 farklı çeşitten oluşan karışık büyük boy bir pizza. Her birinden 2'şer dilim olmak üzere; Cesar Palace, Mix Fondness, Three Cheese ve Tavuk Barbekü pizzaları tek bir hamurda bir araya getirilmiş special bir pizza. (Malzemelerini bu yazının altında detaylı olarak göreceksiniz)
Tabi special demişken sadece bize has değil sizler de alabilirsiniz.☺
Genel olarak beğensek de bizim favorimiz ve özellikle denemenizi önerdiğimiz; Three Cheese ve Tavuk Barbekü Pizzalarıdır. 



fondness pizza, avcilar, istabul pizza


Bu enfes pizzalarının dışında ilginizi çekecek, başka yerde bulamayacağınız buraya özel pizzalar da var tabi. Örneğin; Patlıcan közlü pizza ve Ananaslı pizza.. Nasıl ağzınız açık kaldı değil mi?☺

Hazırlık aşamasından itibaren gösterilen özenin sonucunu damağımızda hissettiğimizi söylersek herhalde pizzanın lezzetini en doğru şekilde abartısız aktarmış oluruz. Avrupa yakasında hatta tüm İstanbul'da iyi bir pizzacı arıyorsanız en başta Fondness Pizzayı bi ziyaret edin deriz. 




Cesar Palace Pizza    (Özel pizza sosu, Mozarella Peyniri, Sosis, Mısır, Jambon, Çeri Domates, Fesleğen Sos)
Mix Fondness Pizza   (Özel pizza sosu, Mozarella Peyniri, Sucuk, Salam, Sosis, Mantar, Mısır, Zeytin, Yeşil Biber, Kırmızı Biber )
Three Cheese Pizza   (Özel pizza sosu, Mozarella Peyniri, Keçi Peyniri, Beyaz Peynir )
Tavuk Barbekü Pizza  (Özel pizza sosu, Mozarella Peyniri, Sotelenmiş Tavuk Parçaları, Soğan, Barberkü Sos )



Adres; Merkez Mahallesi,
           Ahmet Taner Kışlalı Caddesi,
           No: 18/1
           Avcılar / İST.
           Tel : 0212 5300434
























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder