Ödevi de yedik: Le Cordon Bleu Restaurant Master Şeflerinden Türk Mutfağı Lezzetleri

Özyeğin Üniversitesi Le Cordon Bleu Restaurant'da Defne Ertan Tüysüzoğlu hocamızın deyimi ile "Ödevi de yedik"



Le Cordon Bleu Türkiye davetlisi olarak Özyeğin Üniversitesi Master Şeflerinin öncülüğünde Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencilerinin L'Atelier Bleu uygulama restoranında hazırlayıp sundukları Türk Mutfağının birbirinden güzel lezzetlerinin tatmaya geldik.


l'ateller bleu - türk mutfağı - fransız mutfağı - uzak doğu mutfağı - gastronomi ve mutfak sanatları atölyesi


Yemeklere geçmeden önce davetin en başından beri bizimle özenle ilgilenen Özyeğin Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü hocamız Melis Şebnem SÜKAN, Le Cordon Bleu Restaurant Koordinatörü Defne Ertan TÜYSÜZOĞLUbu lezzetlerin baş mimarı Alican SAYGI şef , Özyeğin Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencileriOtel Yöneticiliği öğrencilerine ve  Duygu KARAKEÇİLİ'ye nezaketlerinden ve ilgi alakalarından dolayı teşekkür etmek isteriz.




l'ateller bleu - türk mutfağı - fransız mutfağı - uzak doğu mutfağı - gastronomi ve mutfak sanatları atölyesi


Fransa ve Uzak Doğu mutfaklarına katılım sağlayamadığımızdan ötürü bugün Türk Mutfağına has lezzetleri deneyimledik. Başlangıç olarak aldığımız Baharatlı Mercimek Çorbası koyu kıvamda ve özel baharatlarla farklı yorumlanarak hazırlanmış ve bu zamana kadar içtiğimiz en farklı ve lezzetli Mercimek Çorbasıydı. Öyle ki; sırf bu çorbalarını yemek için tekrar tekrar Le Cordon Bleu İstanbul'a gidebiliriz.



l'ateller bleu - türk mutfağı - fransız mutfağı - uzak doğu mutfağı - gastronomi ve mutfak sanatları atölyesi


Bir diğer başlangıcımız meze tabağında ise Zeytinyağlı Humus, Patlıcan Ezme ve Gavur Dağı salatasıyla ana yemeğimize güzel bir geçiş yaptık. Meze tabağındaki ürünlerin lezzeti başarılıydı. Sadece sunum olarak biraz daha zenginleştirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. 



l'ateller bleu - türk mutfağı - fransız mutfağı - uzak doğu mutfağı - gastronomi ve mutfak sanatları atölyesi


Ana yemek seçimlerimiz Kızarmış Palamut ve Kuzu Kol Tandır oldu. Öncelikli olarak Roka salatası ve Tarator ile servis edilen Kızarmış Palamutu denemek istedik. Palamutları taze ve tam kıvamında pişirilmiş ağızda güzel dağılıyordu. Salata da kullanılan malzemeleri tazeydi. Ana yemek olarak Kızarmış Palamuttan memnun kaldık.



l'ateller bleu - türk mutfağı - fransız mutfağı - uzak doğu mutfağı - gastronomi ve mutfak sanatları atölyesi


İç pilav ile birlikte servis edilen Kuzu Kol Tandır kuzu etiyle pek aramız olmamasına rağmen beğendik. İç pilav eşliğinde tabiri caizse lokum gibi yedik. İç pilavın içerisindeki kuş üzümünü genel anlamda sevmiyoruz ama Türk mutfağında genel olarak kuş üzümüyle birlikte hazırlandığından yadırgamadık. Fotoğrafta bile çok iştah açıcı durmuyor mu?



l'ateller bleu - türk mutfağı - fransız mutfağı - uzak doğu mutfağı - gastronomi ve mutfak sanatları atölyesi


Tabi tatlısız kapanış olmaz değil mi? Bugün ki tatlı menülerinde bulunan Cevizli Ayva Tatlılarının da tadına bakmadan masadan kalkamazdık. Şerbeti abartılmamış, üzerine eklenen kaymaklı dondurma ve ceviz parçacıkları ile de iç baymayan başarılı bir Ayva Tatlısı yedik.



l'ateller bleu - türk mutfağı - fransız mutfağı - uzak doğu mutfağı - gastronomi ve mutfak sanatları atölyesi


Genel anlamda bugün ki Türk Mutfağı menüsünü beğendik diyebiliriz. Lezzet ve sunumları, öğrencilerin misafirleriyle olan iletişimleri, misafirlerine sundukları lezzetler hakkında donanımlı bilgiye sahip olmaları tam bir profesyonel izlenim bıraktı bizde. Eğitimlerini İngilizce olarak aldıklarından dolayı misafirlerine İngilizce sunum yapabiliyorlar. 




l'ateller bleu - türk mutfağı - fransız mutfağı - uzak doğu mutfağı - gastronomi ve mutfak sanatları atölyesi


Eğitim dönemi içerisinde Dünya Mutfağından lezzetleri Master Şefler ile birlikte Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencilerinin sunumlarıyla Le Cordon Bleu Restaurant'ta tadabilirsiniz.  Rezervasyon ve Menüler hakkında bilgi almak için http://lecordonbleu.ozyegin.edu.tr/iletisim/ sayfasından iletişim sağlayabilirsiniz.



İletişim:

Le Cordon Bleu TürkiyeAdres: Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy Kampüsü
Nişantepe Mah. Orman Sokak No:13 Çekmeköy-İstanbul
Tel:444 4 698
E-mail: lecordonbleu@ozyegin.edu.tr




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yemek tadımları sonrası işin biraz mutfağına girdik ve hem kendi hem de sizin merakınızı gidermek adına fotoğrafladık. 



l'ateller bleu - türk mutfağı - fransız mutfağı - uzak doğu mutfağı - gastronomi ve mutfak sanatları atölyesi


l'ateller bleu - türk mutfağı - fransız mutfağı - uzak doğu mutfağı - gastronomi ve mutfak sanatları atölyesi
Şeker Hamuruyla yapılmış tasarım pastalar



l'ateller bleu - türk mutfağı - fransız mutfağı - uzak doğu mutfağı - gastronomi ve mutfak sanatları atölyesi
                                                                 Şeker Hamuruyla yapılmış tasarım pastalar



l'ateller bleu - türk mutfağı - fransız mutfağı - uzak doğu mutfağı - gastronomi ve mutfak sanatları atölyesi
                       Öğrencilerin yeni yıl için hazırladıkları pasta (Bazı kısımları dayanamayıp yenmiş tabi)



l'ateller bleu - türk mutfağı - fransız mutfağı - uzak doğu mutfağı - gastronomi ve mutfak sanatları atölyesi
                                                 Çikolata yapımı esnasında fotoğraf çekerken şefe yakalandık



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder