İstanbul temalı hediyelikler nereden alınır?



İstanbul'u gezip tozduktan sonra yaşadığınız şehire geri döneceksiniz. Buraya kadar herşey normal. Peki dönüşte sizi bekleyen sevdiceklerinize, yakınlarınıza sürpriz olarak neler alacaksınız? (biraz haber başlığı gibi oldu) Dedik ki; sizi bu düşünceden ve zahmetten bir nebze olsun kurtaralım, işlerinizi kolaylaştıralım. İşte sizin için derlediğimiz İstanbul'u temsil eden hediyelikler bulabileceğiniz en popüler lokasyonlar;



istanbul-hediyelik-manzara






Galata


Listenin en başında Galata olmazsa olmaz. İstiklal caddesinin bitimi; Tünel'den başlayarak Galata kulesinin yanından Eminönü'ne kadar inen uzun bir yokuş üzerinde İstanbul'u temsil eden binlerce çeşit hediyelik bulmanız mümkün. Genel olarak retro kıyafetler, takı, çanta, bileklik, İstanbul temalı magnetler ve t-shirtler bulabileceğiniz Galata'ya özellikler gençler ve turistlerin ilgisi büyük. Bunlar çok klasik ben sıradışı bir hediye almak istiyorum derseniz de müzik aletleri satan mağazaların herhangi birinden bir enstrüman alabilir ya da plaketcilerden özel bir plaket tasarımı yaptırabilirsiniz. 



hediyelik-galata-gift-galata tower-taksim-beyoğlu





Mısır Çarşısı


İstanbul'un en popüler simgelerinden biri de şüphesiz Eminönü'nde bulunan Mısır Çarşısı. Devasa kapısından girdiğiniz anda kalabalıkla birlikte kendinizi Mısır Çarşının albenisine kaptırmamanız mümkün değil. 354 yıllık tarihe sahip bu devasa çarşı daha çok baharat, çay ve lokumlarıyla popüler. Yüzlerce çeşit lokum, bitki çayı, baharatların yanı sıra Türk ve Osmanlı motifleriyle tasarlanmış antikalar,  şile bezi kıyafetler gibi birçok hediyelikleri de Mısır Çarşısı'nda bulabilirsiniz. Hatta hiçbir yerde okumadığınızı düşündüğümüz bir öneri de biz verelim; Malatya Pazarının bulunduğu sağdaki kapıdan dışarı çıkarsanız hemen karşınıza çıkan Kurukahveci Mehmet Efendi fabrikasından da mis gibi taze öğütülmüş Türk Kahvesi hediye alarak sevdiklerinizin mutluluğunu iki katına çıkarabilirsiniz. Türk Kahvesinin en taze halini burada bulabilirsiniz.




hediyelik-mısır çarşısı-gift-spice bazaar-eminönü





Sultanahmet - Sirkeci


Şehrin en önemli turistik lokasyonlarından Sultanahmet ve Sirkeci'yi bu listeye koymamak olmaz. Sultanahmet meydanından başlayarak Sirkeci'ye kadar uzanan cadde üzerinde yüzlerce mağazada İstanbul'u temsil eden hediyelik kıyafetler,el dokuması kilimler, halılar, incik boncuk ve yiyecekler bulabilirsiniz. 

hediyelik-sultanahmet-gift-blue mosque



Kapalı Çarşı


İstanbul'u İstanbul yapan simgelerden bir diğeri de Kapalı Çarşı. Dile kolay; dünyanın en büyük ve yaklaşık 560 yıllık geçmişiyle en eski kapalı çarşısı ünvanına sahip burası. 11.000 m2 alana yayıldığı söylenen Kapalı Çarşı 'nın içerisinde onlarca sokak ve han, bu han ve sokaklarda neredeyse 4000'e yakın dükkan var. (kaybolmasanız iyi edersiniz) Bu dükkanlarda başta mücevheratlar olmak üzere; kilim, takı, antika, çay ve kahve setleri, İstanbul temalı kıyafetler ve otantik hediyeliklerin satışı ağırlıkta. Arada dinlenip çay, kahve keyfi yapabileceğiniz çay ocakları da mevcut. 


hediyelik-kapalı çarşı-gift-grand bazaar-beyazıt




1 yorum:

  1. geçen hafta istanbulda konaklamam gerekti fakat kredi kartım olmadığı için rezervasyon yapamadım en son https://www.otelperisi.com/istanbul-otelleri sitesinden kredi kartı olmadan rezervasyon yaptım herkese tavsiye ederim

    YanıtlaSil