Doymadan kalkmak yok: Çeşme Bazlama Kahvaltı



Şimdi iddialı bir giriş yapalım. Evet, Teşvikiye'de bulunan Çeşme Bazlama Kahvaltı, İstanbul'da kahvaltı yapabileceğiniz en iyi mekanların başında geliyor. Yemelere doyamadığımız, zevkin doruğuna çıktığımız, masadan hiç kalkmak istemediğimiz, bu zamana kadar ki en iyi hatta en iyinin de iyisi bir kahvaltıcı; "Doymadan kalkmak yasak" sloganıyla Çeşme Bazlama Kahvaltı.



yeickesfet-çeşme bazlama kahvaltı-kahvaltı-teşvikiye-nişantaşı



Baştan itiraf edelim; yol üzeri denk gelip uğradığımız Çeşme Bazlama Kahvaltı 'da hazırlıksız yakalandığımız için öyle aman aman fotoğraflar çekemedik. Ama yine de önemli karelerini sizler için çekip buraya ekledik. Çeşme, Alaçatı mekanları havasında turkuaz tonlarında tasarlanmış bu tarz mekanlara ayrı bir sevgi besliyoruz. Anlamsız bir mutluluk ve huzur veriyor bize. Ne yalan söyleyelim girer girmez pişirilen gözlemelerle göz göze gelmek de bir o kadar mutlu etti bizi. Midemiz kıpır kıpır oldu.


yeickesfet-çeşme bazlama kahvaltı-kahvaltı-teşvikiye-nişantaşı


Kahvaltıyı görselini sona saklayalım ki biraz daha meraklanın. Şaka şaka... hadi sizi çok bekletmeyelim. Ev yapımı onlarca çeşit bu reçelleri de paylaşmadan geçmeyelim istedik.



yeickesfet-çeşme bazlama kahvaltı-kahvaltı-teşvikiye-nişantaşı


Bu reçel çeşitlerini bir hanımefendi masanıza bir tepsi içerisinde getirip "ev yapımı reçellerimizden almak ister misiniz? diye sorarak dilediğiniz kadarını masanıza bırakıyor. Bu konuya sonra geleceğiz. Öncelikle itiraf edelim böylesine güzel bir kahvaltıyı daha öncesinde keşfetmediğimiz için utanç ve pişmanlık içerisindeyiz. Mekanı övmek için söylemiyoruz dobra dobra söylüyoruz; Yonca ve Ercan olarak ömrümüz boyunca en iyi kahvaltı Çeşme Bazlama Kahvaltı'da yedik. Hani "Doymadan kalkmak yok" diyorlar ya düşünün doyduğumuz halde kalkamadık.



yeickesfet-çeşme bazlama kahvaltı-kahvaltı-teşvikiye-nişantaşı


İlk olarak masanıza gelen garsonlar ilk defa mı geliyorsunuz ile başlayıp mekanı size tanıtıyorlar. Kahvaltı için belli bir menüleri yok. Bu sebeple cennete düşmüşcesine önünüze onlarca lezzetli kahvaltılıklar serpiliyor. Ve en güzeli masanızdaki herşeyi bitince tekrar isteyebiliyorsunuz. Düşünsenize... Kahvaltılarında neler mi var? En başta tabii ki bazlama, sıcacık gözleme çeşitleri, taze ve lezzetli peynir, zeytin çeşitleri, çeşme'den gelen domates ve salatalık, siyah üzüm, tahin-pekmez, menemen (menemen'i heryerde beğenmeyiz ama burada başarılıydı), ahududu reçeliyle harmanlanmış tulum peyniri(bu çok iyiydi), tarçınlı, patlıcanlı, limonlu, ahududulu, çilekli, portakallı, havuçlu, tarçınlı gibi 30 çeşit reçel ve tabii ki kahvaltının en önemlilerinden tadı güzel ve masanızda sürekli kaynayan bir çay. 



yeickesfet-çeşme bazlama kahvaltı-kahvaltı-teşvikiye-nişantaşı


Kahvaltımızı yaparken mekan sahibinin bizzat masamıza gelip kendini, mekanı ve lezzetlerini bize anlatması çok hoştu. Sadece bize has değil, tüm masaları bu şekilde gezip misafirleriyle bire bir tanışıyor. Kahvaltı esnasında bir çalışanları da 10 dakikada bir masaları gezip sıcak gözleme ve bazlama servisi yapıyor. Bu servise hayır demek inanın çok zor. Biz diyemedik :) 


Kahvaltısı, hizmeti, lezzeti ve bizi doyurmadan kaldırmadığı için Çeşme Bazlama Kahvaltı bizim için zirve oldu. Biraz reklamını yapmış gibi olsak da bize ister inanın ister inanmayın, İstanbul'da yapabileceğiniz en lezzetli en doyurucu kahvaltı burada. Bu sınırsız lezzet için aldıkları kişi başı 50 TL'yi de paşalar gibi hakediyorlar. 


Adres: Teşvikiye Mahallesi,
            F. Seden Sokak, No: 8
            Şişli /İSTANBUL
            Tel: 0541 2295262



Çeşme Bazlama Kahvaltı Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder