Efsane tulumbacı: Meşhur Balkan Tulumba



Bu yazımızda önereceğimiz mekanın önünden yıllarca geçtik ama gel geleyim bir türlü içeri girip meşhur lezzetlerini denemek kısmet olmamıştı. Öneriler de gelince bu sefer işi kısmete bırakmadık rotamızı direk oraya çevirip şu çok meşhur tulumbalarını bir de biz deneyelim istedik. Neden herkes burayı öneriyor, neden bu kadar popüler... Rotamız; Alibeyköy'de bulunan "Meşhur Balkan Tulumba"


yeiçkeşfet - meşhur balkan tulumbacısı - tulumba - eyüp tulumba







Meşhur Balkan Tulumba mütevazi, basit bir tulumbacı dükkanı. Makedonya'dan göçen bir ailenin kurduğu 22 yıllık geçmişe sahip. Tulumbalarının meşhur olmasının ardında bunca yıllık deneyimlerinin olduğu kesin. Dükkanlarına ilk girdiğinizde hemen elinize sıcacık tulumbalarından tutuşturuyorlar. Zaten yeni pişirilmiş sıcacık ve yumuşacık haliyle o an mest olmamamız mümkün değildi.



yeiçkeşfet - meşhur balkan tulumbacısı - tulumba - eyüp tulumba


Tulumbalarının en güzel yanı kendilerinin de söylediği gibi midemizi yakmamasıydı. Siz de şimdi bunu okurken düşündüğünüzde yediğiniz bir çok tulumba sonrasında midenizde yanma meydana geldiğini hatırlayacaksınız. Heh işte o burada olmuyor. En önemlisi de tulumbalarının glikoz içermiyor oluşu. Özellikle şekere karşı savaş açmış biriyseniz yediğinizde aradaki farkı anlayacaksınız. Tüm bunların yanı sıra başta da söylediğimiz gibi tulumbaları günlük hatta anlık üretildiği için daima sıcacık ve taptaze. 


yeiçkeşfet - meşhur balkan tulumbacısı - tulumba - eyüp tulumba


Tulumba tatlısı sevin ya da sevmeyin bizce bir kere gidip burada deneyin deriz. Özellikle İstanbul'a gelip de nerede ne yesem diye düşünüyorsanız tatlı seçeneğinizi Meşhur Balkan Tulumbacısı'ndan yana kullanın.


Adres: Alibeyköy Mahallesi, 
            Gaziosmanpaşa Caddesi,
            No: 2 
            Eyüp / İstanbul
            0212 6274541

2 yorum:

  1. Oyyy gidilmez mi buraya? Demin de tulumba yedim ama burasının tulumbası gibi değil:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afiyetler olsun. Aklımıza tulumba gelince bizim de ayaklarımız bizi buraya götürüyor :)

      Sil