Üç kuşak devam ettirilen lezzet: Fatih Sarması

Ne çok bilmediğimiz, enteresan lezzetler varmış dediğimiz keşiflerden biri: Meşhur Fatih Sarmacısı 'yla karşı karşıyasınız. Keşfettikten sonra öğrendik ki; tatlı severlerin yakından bildiği bir mekanmış burası. Biz nasıl kaçırdıysak?


fatih sarmacısı - fatih - sarma



                                                                     (Sadece bu fotoğraf Google'dan alıntıdır.)



İstanbul Fatih semtinde gezinirken yukarıda vitrinde gördüğünüz kocaman ruloları görüp bu ne ki acaba diye daldık Meşhur Fatih Sarmacı'sına. Sarmaları görünce insanın aklına Alpella 'nın mini rulo pastaları gelmiyor değil. Neredeyse bir asırı doldurmuş dükkanlarında bizim gibi ilk defa bu tatlıyı denemek için gelen bir abi ile oturduk tadım yaptık. Tabi ona blog'umuzun reklamını da yapmayı ihmal etmedik. (İsmini hatırlamadığımız o abi yazımızı okuyorsa selam olsun) İstanbul'un meşhur tatlıcılarından biri olan Fatih Sarmacısı üç kuşak eskitmiş bir mekan. Uzun yıllardır bu lezzetin müptelaları bile varmış. Her hafta ya da her ay bu tatlıyı yemeden duramayan insanlar varmış düşünün...Fatih sarması açıkçası görsel olarak çok iştah kabartıyor. Ama lezzetinden biz o kadar da tatmin olamadık. İçerisinde tadını çok hafif hissedebildiğimiz kayısı marmeladı ve vanilya ile hazırlanan basit bir şerbetli tatlı dışında bizi çok da etkileyemedi. Sonuçta alt tarafı tatlı daha ne bekliyordun diye soranlarınız var ise Karaköy Güllüoğlu ve Seç Baklavaları yazılarımızı bir okuyun deriz.


fatih sarmacısı - fatih - sarma


Bu gördüğünüz 2 kişilik bir porsiyon. Tek kişi için 1 dilim oldukça yeterli oluyor. Fazlası içinizi bayıyor. Sade haliyle basit bir tatlı olan Fatih Sarmasına hindistan cevizi ve antep fıstığı tozu eklenince bir tık daha lezzetli olmuş. Açıkcası yokluğunu pek aramayacağımız bir tatlı olmuş. Daha hafif ve lezzetli tatlılarımız yok değil.

Adres: Ali Kuşcu Mahallesi,
            Aslanhane Sokak
            No: 14/A

            Fatih / İST.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder